Combi blokarten en powerkiten

Bij deze combi hoef je niet te kiezen, maar heb volop windsportactie. In twee sessies krijg je beide activiteiten onder de knie en waai je lekker uit op het strand.

Powerkiten: dé Vlieger Clinic

Het is geen vliegeren en het is geen kinderspel. De basis van powerkiten is leren ‘voelen’. Voelen hoe de wind trekt of draait, en leren voelen hoe de kite daarop reageert. Maar ook leren voelen hoe je zelf op de kite reageert. Ga je van nature voor controle en dus de strijd met de kite aan? Of ben je flexibel en durf je je te laten meevoeren door de kite? In kleine groepjes wordt je geleerd de kite te voelen en te besturen. Je start met kleine “trainerkites” en de bedoeling is natuurlijk een steeds grotere kite te beheersen.

Blokarten

blokarten

Een blokart is een ingenieuze strandzeilwagen, zo gemaakt, dat je het strandzeilen zonder specifieke ervaring kunt leren. Voor je het weet ga je met een verbluffende snelheid over de zandvlakte en stuif je vlak langs de branding. Op het hardste gedeelte van het strand is de weerstand het laagst en de snelheid dus het hoogst! Tijdens de clinic krijg je uitleg over techniek, zeilregels en veiligheid. Je gaat werken middels een buddysysteem, wat inhoudt dat je aan een partner wordt gekoppeld met 1 blokart waarin je elkaar afwisselt, ondersteunt en coached op basis van onze instructies en begeleiding. Op deze manier leer je samen met ons het snelst alles uit jezelf en je Blokart te halen. Daarna is er volop ruimte om je lef en stuurkunsten uit te testen! Max. gewicht deelnemer 100 kg., min. leeftijd 14 jaar.

Voor Blokarten zijn we qua tijd afhankelijk van een ebstrand en is de benodigde wind: dikke 4 bft t/m 6 bft. Bij minder wind is het fungehalte niet meer representatief. Bij weersomstandigheden waarbij het Blokarten niet kan doorgaan bieden we een alternatief (buiten)programma aan. Bij reservering bieden we u keuze uit een aantal alternatieven.

NB. Ivm de zandsuppletie kan het voorkomen dat de condities van het strand onvoldoende zijn. Wij zullen dan uitwijken naar strand Paal 21 of een alternatief moeten verzorgen.

Voorwaarden en prijzen

Programmaduur: 2,5 uur

Min. aantal 10 pers.

Prijs: € 45,00 pp

Deelnemers aan het woord

Hallo Rob & Annerieke, we zijn nu een week verder en er wordt nog steeds over het weekendje Texel gepraat. Iedereen heeft het errug leuk gehad. Mede door jullie was het zéér geslaagd, waarvoor HARTELIJK DANK! Blokarten/Powerkiten, Coastraften/Surfkayaking & Boogschieten/Discgolf

Dear Annerieke, thank you very much for the great day, the whole group had a lot of fun!
Best wishes. Blokarten/Powerkiten